fi

TOIMINTA

Tulossa 2022


Tällä sivulla näet tulevat Lastopetin tapahtumat!

Mäen ainejärjestöjen yhteinen tapahtumakalenteri


Aiemmin järjestetyt /

Koulutukset

Lokakuu 2021

Tukiviittomakurssi

Haluatko oppia tukiviittomia kielen opetuksen avuksi? Lastopet ry järjestää tukiviittomakurssin kommunikaatiokeskus Telmii Oy:n kanssa!

Koulutusta tulee vetämään meidän Sempun oma varhaiskasvatuksen opiskelija Sonja Rostedt. Koulutus pidetään 12.10.2021 kello 17:00-20:00.

Mukaan mahtuu 24 opiskelijaa. Kurssi maksaa Lastopet ry:n jäsenille 13€ ja ei-jäsenille 15€.

Huhtikuu 2021

Lasten ensiapu ja hätätilanteet kurssi

Osana hyvinvointiviikkoa Lastopet järjestää Uskalla Auttaa Koulutuspalvelujen ensiapukurssin!

Lastopet ry ja Uskalla Auttaa koulutuspalveluiden Marko Ahtonen kouluttaa lasten ensiapu ja hätätilannetaitoja etäyhteyksin maanantaina 12.4.2021 kello 16:00-20:00. 

Kurssille mahtuu 20 opiskelijaa nopeusjärjestyksessä. Koulutuksen hinta on Lastopet ry:n jäsenille 10€ ja ei-jäsenille 13€.

Helmikuu 2020

Musiikkikoulutus

Oletko aina halunnut oppia lisää osallistavasta, toiminnallisesta ja elämyksellisestä sekä käytännönläheisestä musiikkikasvatuksesta? Nyt se on mahdollista!

Lastopet ry järjestää yhdessä Ulla Selänteen kanssa musiikkikoulutusta varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoille 27.02.2020 kello 17:00.

Kurssille mahtuu 20 opiskelijaa. Hintatiedot: Lastopet ry:n jäsenille 13e ja ei-jäsenille 15e. Linkki ilmoittautumiseen julkaistaan viikolla seitsemän.

Marraskuu 2019

Työelämä tutuksi -tapahtuma

Pohdituttaako jokin tulevassa työssä? Tiedätkö miten varhaiskasvatuksen opettajan työaika ja palkka muodostuvat? Entä mitä uusi varhaiskasvatuslaki velvoittaa opettajalta?
Tule kuulemaan asiantuntijoita ja kysymään mieltä askarruttavista asioista Työelämä tututapahtumaan!

Tapahtuma on ilmainen ja tarkoitettu varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskeleville! Kouluttajana tapahtumassa toimii Minna Salminen ja tarjolla on Wanhan Rauman KaffeBarin herkkuja. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL:n kanssa.

Lokakuu 2019

Sivupersoona Oy:n tukiviittomakurssi

Lastopet ry järjestää Seminaarinmäen opiskelijoille tukiviittomakurssin! 

Kurssi järjestetään maanantaina 14.10.2019 klo 8.30-12.30. Suuren kysynnän vuoksi Lastopet järjestää syksylle vielä toisen tukiviittomakurssin 19.11.

Kurssille mahtuu 12 opiskelijaa. Hintatiedot: Lastopetin jäsen 13€/ ei-jäsen 15€. Ilmoittautuminen on sitova.

Kouluttajana toimii Sivupersoona Oy (https://www.sivupersoona.com/). Koulutuksesta on mahdollista saada todistus. Sivupersoonan viittomakommunikaation opettajat ovat kokeneita ja pedagogisesti päteviä opettamisen ammattilaisia. Tervetuloa oppimaan tukiviittomia Sivupersoonan toiminnalliseen koulutukseen!

Toukokuu 2019

Havainnoinnit Touhula Raumassa

Touhula Rauma tarjoaa Lastopetin jäsenille mahdollisuutta tulla havainnoimaan alle 3-vuotiaiden Juoksupupujen ryhmään liikuntahetkeä ja sen jälkeen lasten leikkiä (ma 29.4 klo 9-10). Voit käyttää halutessasi havaintojasi tältä kerralta jonkin opintojakson tehtävää varten.Tervetuloa tutustumaan varhaiskasvatuksen erityisopettajan (VEO) työhön Touhula Raumaan 6.5 klo 8-10. Vierailun aikana on mahdollisuus havainnoida VEO:a työssään lasten kanssa sekä haastatella häntä. Havainnointipäivään mahtuu 8 opiskelijaa.

Huhtikuu 2019

Multaa ja mukuloita -koulutus

Tule mukaan maksutta oppimaan uutta! Tutkimusten mukaan lapset, jotka viettävät varhaislapsuutensa sellaisessa ympäristössä, jossa saavat kaivella multaa, tutustua mukuloihin ja olla lähellä luontoa, omaavat paremman vastustuskyvyn. Multaa ja mukuloita -koulutuksen kautta opit uutta koskien ympäristökasvatusta sekä pihapedagogiikkaa!

Kaikki Sateenkaari Kodon päiväkodit ovat mukana Opetushallituksen rahoittamassa Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämishankkeessa. Sen pääkohtia ovat kiertotalouskäsitteen havainnollistaminen kasvien pienimuotoisen viljelyn avulla sekä muun ruokakasvatuksen edistäminen, jolla pyritään lisäämään ruuan arvostusta, vähentämään ruokahävikkiä ja tekemään lajittelukäytännöt tutummiksi.

Huhtikuu 2019

Lasten hätä- ja ensiapukurssi

Kurssista on hyötyä tulevaa työelämää varten. Kurssi soveltuu sekä varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoille, että käsityön- ja luokanopettajaopiskelijoille.

Kouluttajana toimii Uskalla auttaa -koulutuspalvelut. Tapahtuman järjestämisessä meitä on sponsoroinut Sateenkaari Koto ry.

Kurssi järjestetään maanantaina 8.4.2019 klo 10.00-14.00 sekä 15.00-19.00, eli voit ilmoittautua toiseen näistä. 

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu torstaina 28.3 Puutarhalla klo 10.30-12.30. Ilmoittautuminen on sitova. 

Paikkoja koulutukseen on yhteensä 32. (= 16hlö/koulutus). Kurssi maksaa Lastopetin jäseniltä 10e / ei-jäseniltä 13e. 


Tapahtumat

Marraskuu 2021

Lokillan ja Lastopetin Pikkujouludisko

Kaipaako mielesi vielä vuosienkin jälkeen ala-asteen diskoon? Lokillan ja Lastopetin hallitukset ainakin kaipaavat, joten päätimme järjestää mitä eeppisimmän Pikkujouludiskon! Diskossa pääset kokemaan aarteenmetsästystä, talent-kilpailun, beerpongia, limboa ja tanssikilpailun. Näiden lisäksi diskossa on myös legendaarinen buffet. Lippu sisältää myös boolia, shottionginnan ja tietysti haalarimerkin.

Diskoillaan siis ala-asteen hittibiisien tahtiin 24.11.2021 kello 18:00-23:00.

Katso vielä tapahtuman lisätiedot facebookin puolelta.

Marraskuu 2021

Qme:n ja Lastopetin Kaverisitsit

Oletko aina halunnut tutustuttaa ystäväsi Raumalaiseen opiskelijakulttuuriin? Qme ja Lastopet haluavat toivottaa kaikki Seminaarin mäen opiskelijat sitseilemään yhden Sempun ulkopuolisen kaverinsa kanssa! Sitsien teemana toimii tänä vuonna musiikkiduot. Eli etsi Matti ja Teppo duosi toinen osapuoli ja tsekkaa tapahtuma facebookin puolelta, jotta saat kaiken tarvitseman tiedon tulevista sitseistä. 

Tapahtuma järjestetään 6.11.2021 kello 18 alkaen. Mukaan mahtuu 50 semppulaista kavereineen. Sitsit maksavat 30€ ja maksu sisältää sinut ja parisi.

Syyskuu 2021

Amazing VakoVaellus 2021

Kerää itsellesi 2-4 henkilön joukkue, miettikää tiimiasu ja valmistautukaa seikkailemaan pitkin Raumaa suorittaen erillaisia tehtäviä. Käy katsomassa facebookin tapahtumasta lisätietoja.

Vaellusta järjestää kanssamme yhteistyössä Opekas, Lokilta ry, TK-Kilta, SOOL Rauman Aluetoimija, Rauman Ylioppilasteatteri Qme, Semppu Ensemble, Pedagos sekä Sempun Pallo. 

Kisa alkaa 29.9.2021 kello 17:45 ja loppuu kun kaikki haasteet on selätetty!

Elokuu 2021

Lastopetin tutustumisilta varhaiskasvatuksen uusille opettajaopiskelijoille

Tervetuloa Lastopetin järjestämään tutustumisiltaan! 

Luvassa rentoa hengailua ja tutustumista uusiin koulukavereihin. Olemme myös järjestäneet pientä viihdykettä teille. Samalla pääset myös hieman kuulemaan varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoiden omasta ainejärjestöstä Lastopet ry:stä, sen toiminnasta ja hallituksesta. Nappaa siis mukaasi halutessasi piknikviltti sekä evästä ja tule mukaan rattoisaan joukkoon! 

Nähdään siis Myllyn edessä 6.9.2021 kello 17:00.

Täällä sinulla on myös mahdollisuus liittyä Lastopetin jäseneksi ja ostaa haalarimerkkejä!

Huhtikuu 2021

Lastopet ry esittää Työelämätapahtuma Zoomissa!

Tervetuloa kuulemaan tyelämästä, urasta varhaiskasvatuksen ammattilaisena ja vinkkejä vastavalmistuneen opettajan uran alkuun!

21.4.2021 Lastopet ja useat eri toimijat kokoontuvat tärkeiden ja mielenkiintoisten työelämään liittyvien kysymysten ja aiheiden äärelle etäyhteyksin kello 16:00-18:30.

Mukana tapahtumassa yhteistyössä Lastopet ry:n kanssa ovat Touhula päiväkodit, OAJ Rauman Minna Salminen, SOOL Rauma aluetoimija Annika Lind, oppilaitospastori Milla Voudinlehto ja varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Kaukonen sekä Pikkunorssi!

Tarkemman ohjelman ja zoom-linkin löydät Facebook tapahtumastamme.

Maaliskuu 2021

Lastopetin talvipäiväviikon tempaus!

Koska ei voida järjestää perinteistä Talvipäiväviikon Spurgunotskia, Lastopet haluaa haastaa teidät lähtemään pienissä porukoissa turvallisesti laavuilemaan tai jakamaan instagramissa vanhoja laavumuistoja kuvin ja videoin! Tägää laavukuviisi tai -videoihisi Lastopetin instagramtili niin repostaamme saapuneita kuvia ja videoita. Seuraathan 8.3.2021 myös instagramin puolella, kun Lastopetin tämän vuoden hallitus jakautuu Raumalla laavuille kisailemaan keskenään leikkimielisesti!

Lokakuu 2020

Not Amazing Race but something better - Amazing VakoVaellus 2020!

Joukkuekilpailu ympäri Semppua ja RAumaa kisataan jälleen keskiviikkona 14.10.2020! 

Lisätietoja Facebook tapahtumasta!

Syyskuu 2020

Lastopetin tutustumisilta varhaiskasvatuksen uusille opiskelijoille

Tervetuloa Lastopetin järjestämään tutustumisiltaan, jossa uudet varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijat pääsevät rennolla meiningillä tutustumaan toisiinsa ja varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoiden omaan ainejärjestöön Lastopetiin. Lastopet on suunnitellut pientä ohjelmaa, joten saavuthan mukanasi iloinen mieli ja halutessasi eväitä ja piknikviltti!

Myllyn edessä nurmialueella maanantaina 7.9. kello 18->

Mahdollisuus liittyä Lastopetin jäseneksi ja ostaa haalarimerkkejä!

Huhtikuu 2020

Sempun vappuetkot Zoomissa

Tervetuloa Sempun yhteiseen vappuriehaan Zoomiin 30.4. kello 16-18! Hengaillaan ja pidetään hauskaa yhdessä Semppulaisten kesken. Luvassa pientä visailua ja ohjelmaa!

Huhtikuu 2020

#mitätehtäis #mielenterveyspäivä Zoom kahvittelu

Tervetuloa viettämään mielenterveyspäivää etäyhteyksin, vaihtamaan kuulumisia ja kahvittelemaan Lastopetin kanssa torstaina 23.4. kello 12-14.

Maaliskuu 2020

Miksi varhaiskasvatus on tärkeää?

Valtakunnallisen varhaiskasvatuspäivän innoittamana Lastopet ry järjestää Puutarhalla tapahtuman "Miksi varhaiskasvatus on tärkeää?". Tule hengailemaan kanssamme Puutarhalle torstaina 12.3. kello 11-14:30. Kello 12 jälkeen mukana vakapöhinöissä myös SOOL Rauma aluetoimija Annika Lind!

Tarjoamme kaikille ilmaiseksi vohveleita ja juotavaa! Tule hengailemaan, juttelemaan varhaiskasvaruksesta ja ostamaan Lastopetin haalarimerkkejä!

Helmikuu 2020

Spurgunotski

Lastopet ry järjestää talvipäivien viikolla spurgunotskin! Tuli sytytetään jälleen legendaarisella sempunmäellä! Kilauta taskuun myös pientä rahaa, sillä tarjolla on makkaraa & vaahtokarkkia yhden euron hintaan!

Nähdään spurguilemassa!     


Syyskuu 2019

Amazing VakoVaellus 2019

Täältä se tulee! Not the Amazing Race but something better! Oletko valmis haastamaan viimeisenkin aivosolusi?! Amazing VakoVaellus on kilpailu, jonka varrella kohtaatte älyä sekä taitoa haastavia tehtäviä! Nopeus on valttia; tehtäviin sekä koko kierrokseen käytetty aika ratkaisee voittajajoukkueen! Yhteistyössä kanssamme vakovaellusta ovat järjestämässä Opekas, Lokilta, TK-Kilta, Rauman Ylioppilasteatteri Qme sekä Pedagos!

Huhtikuu 2019

Mauttomat 2019

Kevään raskas, mutta upea bileputki saa jatkoa, kun legendaariset Mauttomat ovat taas täällä! Illan teemana toimii Open Mic - ota siis itsesi ja mauttomimmat kaverisi mukaan näihin huikeisiin tzembaloihin! Illan kruunaa loistava, aivan loistava SEKSLAATIO! Illan aikana palkitaan mauttomin asu sekä mauttomin esitys.

Helmikuu 2019

Talvipäiväviikon Spurgunotski

Lastopetin Spurgunotski on täällä jälleen! Keskiviikkona 20.2. klo 18 eteenpäin Sempunmäellä päärakennuksen edessä on mahdollisuus paistaa makkaraa ja vaahtokarkkeja aidolla spurgunotskilla! Tipautathan taskun pohjalle mukaasi pikkurahaa, sillä makkaraa ja vaahtokarkkeja on tarjolla 0,50€ hintaan.

Tervetuloa spurguilemaan! 


Koulutuspoliittinen toiminta

Huhtikuu 2019

Varhaiskasvatuksen opetuksen koulutuskohtainen palautetilaisuus

Lastopet ry:n vuosittainen palautetilaisuus järjestetään 12.4.2019 klo 11-12.30 Toivo Laurilehto -salissa. Tilaisuus pohjautuu palautelomakkeista koottuihin palautteisiin, jotta tilaisuus sujuisi käytettävissä olevaan aikaan nähden tehokkaasti. Lomake sulkeutui 24.3.2019.

Toivotamme kaikki mäen varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijat tervetulleiksi mukaan!

Maaliskuu 2019

Lastopet ry:n kenkätalkoot

Kenkätalkoot2019 on Ei leikkirahaa-yhteisön aloittama kampanja, jonka avulla pyritään vaikuttamaan päiväkotien henkilöstön ja lasten välisiin suhdelukuihin ja tilapäisiin ylityksiin sekä nostamaan varhaiskasvatuksen ammattilaisten palkka työn vaativuutta ja määrää vastaavalle tasolle. Virallisesti Kenkätalkoot toteutettiin 14.3.2019 eduskuntatalolla kantaaottavan performanssin muodossa, kun eduskuntatalon portaat aseteltiin täyteen päiväkoti-ikäisten lasten kenkiä.

Lastopet ry haluaa nyt ottaa hallituksena kantaa asiaan. Keräämme lahjoituksena lasten kenkiä, jotka asetamme Rauman kaupungintalon läheisyyteen torstaina 21.3.2019, kengät ovat esillä klo 10-15. Tämän jälkeen kaikki saadut kengät lahjoitetaan eteenpäin hyväntekeväisyyteen! 


Kansainvälinen toiminta

Huhtikuu 2019

Varhaiskasvatuksen integraatioprojekti

Lastopet ry:n kansainvälinen toiminta ajoittuu huhtikuulle tukemalla vuosittain järjestettävää Varhaiskasvatuksen integraatioprojektia. Toisen vuosikurssin varhaiskasvatuksen opiskelijat tekevät opintomatkan Tallinnaan ja pääsevät tutustumaan Viron varhaiskasvatukseen ja lastentarhoihin sekä toteuttamaan projektin: suunnittelemaan ja esittämään oman näytelmän! Vuonna 2019 näytelmä oli nimeltään "Kanan vaihtokaupat". Lastopet ry:n avustus käytettiin suomalaisiin Plasto - ulkoleluihin, joita vietiin tuliaisina lastentarhoihin.  


Muu toiminta

Lokakuu 2021

Lautapelejä Narrii

Uusi yhteistyökumppanimme Tevella Oy lähetti muutaman lautapelin Lastopetille. Päätimme lahjoittaa ne opiskelijoidemme olohuoneeseen eli Pub Hovinarriin. Ja eikun vaan pelailemaan! 

Helmikuu 2020

Miksi varhaiskasvatus on tärkeää? 

Valtakunnallisen varhaiskasvatuspäivän innoittamana Lastopet ry järjestää tapahtuman "Miksi varhaiskasvatus on tärkeää?" Tule hengailemaan puutarhalle meidän kanssa ja jakamaan omia ajatuksiasi! Tarjolla kahvia, teetä, vohveleita ja mehua. Myös haalarimerkkejä myynnissä!

Marraskuu 2019

Lapsen Oikeuksien Päivä & Pehmolelulahjoitus

Tervetuloa keskiviikkona 20.11. viettämään Lapsen oikeuksien päivää Puutarhalla! Lastopet ry sekä muut ainejärjestöt tarjoavat opiskelijoille vohveleita ja kaakaota Puutarhalla klo 10 - 13:30.

Lastopet ry kerää pehmoleluja Turun keskussairaalan lastenosastolle Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi! Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin lasten oikeudet sekä herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista.  

Sairaalaan saapuminen saattaa olla lapselle pelottava kokemus, ja silloin lapsi kaipaa turvaa ja lohtua. Pehmolelujen merkitys pienten potilaiden hoidossa on suuri; pehmot tuovat tullessaan iloa, hälventävät pelkoa ja jännitystä, sekä ylläpitävät turvallisuuden tunnetta. Keräys toteutetaan joulun alla ja toimitamme pehmolelut lastenosastolle ennen joulua.


Toukokuu 2019

Vapun ohjelma: Karhun ja leijonan metsästys

Karhu nukkuu, karhu nukkuu. Eipäs nukukkaan!

Kevät on jo pitkällä. On siis aika metsästyksen! Etsi talviunilta herännyt karhu tai metsästä oma leijona mukaasi Vapun viettoon! 

Metsästys tapahtuu Vapun aattona 30.4. klo 15.30-17.30 Sempun ympäristössä. 

Vihjeet jaetaan Lastopetin someen kyseisenä päivänä, joten ole valppaana! 

Vihjeiden kautta metsästys käy helpommaksi. Jos kuljet tarpeeksi ylitse, alitse ja kierrät, saatat saada suuren leijonan!

Huhtikuu 2019

Lastentapahtuma

Yhteistyössä mäen muiden ainejärjestöjen kanssa (Opekas Ry, Lokilta, TK-Kilta) 

Maaliskuu 2019

30. Valtakunnallinen varhaiskasvatuspäivä

Valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää vietetään nyt jo 30. kerran! Sen kunniaksi Lastopet ry tarjoaa opiskelijoille vohveleita ja mehua Puutarhalla klo 11-14!

Helmikuu 2019

Talvipäivien kuvausseinä

Kuvauta itsesi pitsikehyksien ja rekvisiitan kanssa ja ikuista muistosi Rauman Talvipäiviltä 2019!