fi

TOIMINTA

Tulossa 2024


Tällä sivulla näet tulevat Lastopetin tapahtumat! 

Klikkaa linkkiä niin pääset koko Mäen yhteiseen tapahtumakalenteriin, josta löydät kaikkien järjestöjen tulevat tapahtumat!

Mäen ainejärjestöjen yhteinen tapahtumakalenteri


Aiemmin järjestetyt /

Koulutukset

Marraskuu 2022

Tukiviittomakurssi

Lastopet järjestää DiakOpin kanssa tukiviittomakurssin Sempun opiskelijoille.

Kurssi järjestetään 30.11.2022 kello 17:00-20:00. Kouluttajana toimii viime kerrasta tuttu Sonja Rostedt! 

Kurssille mahtuu 23 opiskelijaa. Hinta on Lastopet ry:n jäsenille 13€ ja ei-jäsenille 15€.

Lokakuu 2021

Tukiviittomakurssi

Haluatko oppia tukiviittomia kielen opetuksen avuksi? Lastopet ry järjestää tukiviittomakurssin kommunikaatiokeskus Telmii Oy:n kanssa!

Koulutusta tulee vetämään meidän Sempun oma varhaiskasvatuksen opiskelija Sonja Rostedt. Koulutus pidetään 12.10.2021 kello 17:00-20:00.

Mukaan mahtuu 24 opiskelijaa. Kurssi maksaa Lastopet ry:n jäsenille 13€ ja ei-jäsenille 15€.

Huhtikuu 2021

Lasten ensiapu ja hätätilanteet kurssi

Osana hyvinvointiviikkoa Lastopet järjestää Uskalla Auttaa Koulutuspalvelujen ensiapukurssin!

Lastopet ry ja Uskalla Auttaa koulutuspalveluiden Marko Ahtonen kouluttaa lasten ensiapu ja hätätilannetaitoja etäyhteyksin maanantaina 12.4.2021 kello 16:00-20:00. 

Kurssille mahtuu 20 opiskelijaa nopeusjärjestyksessä. Koulutuksen hinta on Lastopet ry:n jäsenille 10€ ja ei-jäsenille 13€.

Helmikuu 2020

Musiikkikoulutus

Oletko aina halunnut oppia lisää osallistavasta, toiminnallisesta ja elämyksellisestä sekä käytännönläheisestä musiikkikasvatuksesta? Nyt se on mahdollista!

Lastopet ry järjestää yhdessä Ulla Selänteen kanssa musiikkikoulutusta varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoille 27.02.2020 kello 17:00.

Kurssille mahtuu 20 opiskelijaa. Hintatiedot: Lastopet ry:n jäsenille 13e ja ei-jäsenille 15e. Linkki ilmoittautumiseen julkaistaan viikolla seitsemän.

Marraskuu 2019

Työelämä tutuksi -tapahtuma

Pohdituttaako jokin tulevassa työssä? Tiedätkö miten varhaiskasvatuksen opettajan työaika ja palkka muodostuvat? Entä mitä uusi varhaiskasvatuslaki velvoittaa opettajalta?
Tule kuulemaan asiantuntijoita ja kysymään mieltä askarruttavista asioista Työelämä tututapahtumaan!

Tapahtuma on ilmainen ja tarkoitettu varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskeleville! Kouluttajana tapahtumassa toimii Minna Salminen ja tarjolla on Wanhan Rauman KaffeBarin herkkuja. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL:n kanssa.

Lokakuu 2019

Sivupersoona Oy:n tukiviittomakurssi

Lastopet ry järjestää Seminaarinmäen opiskelijoille tukiviittomakurssin! 

Kurssi järjestetään maanantaina 14.10.2019 klo 8.30-12.30. Suuren kysynnän vuoksi Lastopet järjestää syksylle vielä toisen tukiviittomakurssin 19.11.

Kurssille mahtuu 12 opiskelijaa. Hintatiedot: Lastopetin jäsen 13€/ ei-jäsen 15€. Ilmoittautuminen on sitova.

Kouluttajana toimii Sivupersoona Oy (https://www.sivupersoona.com/). Koulutuksesta on mahdollista saada todistus. Sivupersoonan viittomakommunikaation opettajat ovat kokeneita ja pedagogisesti päteviä opettamisen ammattilaisia. Tervetuloa oppimaan tukiviittomia Sivupersoonan toiminnalliseen koulutukseen!

Toukokuu 2019

Havainnoinnit Touhula Raumassa

Touhula Rauma tarjoaa Lastopetin jäsenille mahdollisuutta tulla havainnoimaan alle 3-vuotiaiden Juoksupupujen ryhmään liikuntahetkeä ja sen jälkeen lasten leikkiä (ma 29.4 klo 9-10). Voit käyttää halutessasi havaintojasi tältä kerralta jonkin opintojakson tehtävää varten.Tervetuloa tutustumaan varhaiskasvatuksen erityisopettajan (VEO) työhön Touhula Raumaan 6.5 klo 8-10. Vierailun aikana on mahdollisuus havainnoida VEO:a työssään lasten kanssa sekä haastatella häntä. Havainnointipäivään mahtuu 8 opiskelijaa.

Huhtikuu 2019

Multaa ja mukuloita -koulutus

Tule mukaan maksutta oppimaan uutta! Tutkimusten mukaan lapset, jotka viettävät varhaislapsuutensa sellaisessa ympäristössä, jossa saavat kaivella multaa, tutustua mukuloihin ja olla lähellä luontoa, omaavat paremman vastustuskyvyn. Multaa ja mukuloita -koulutuksen kautta opit uutta koskien ympäristökasvatusta sekä pihapedagogiikkaa!

Kaikki Sateenkaari Kodon päiväkodit ovat mukana Opetushallituksen rahoittamassa Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämishankkeessa. Sen pääkohtia ovat kiertotalouskäsitteen havainnollistaminen kasvien pienimuotoisen viljelyn avulla sekä muun ruokakasvatuksen edistäminen, jolla pyritään lisäämään ruuan arvostusta, vähentämään ruokahävikkiä ja tekemään lajittelukäytännöt tutummiksi.

Huhtikuu 2019

Lasten hätä- ja ensiapukurssi

Kurssista on hyötyä tulevaa työelämää varten. Kurssi soveltuu sekä varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoille, että käsityön- ja luokanopettajaopiskelijoille.

Kouluttajana toimii Uskalla auttaa -koulutuspalvelut. Tapahtuman järjestämisessä meitä on sponsoroinut Sateenkaari Koto ry.

Kurssi järjestetään maanantaina 8.4.2019 klo 10.00-14.00 sekä 15.00-19.00, eli voit ilmoittautua toiseen näistä. 

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu torstaina 28.3 Puutarhalla klo 10.30-12.30. Ilmoittautuminen on sitova. 

Paikkoja koulutukseen on yhteensä 32. (= 16hlö/koulutus). Kurssi maksaa Lastopetin jäseniltä 10e / ei-jäseniltä 13e. 


Tapahtumat

Marraskuu 2022

Lokillan ja Lastopetin pikkujouludisco 2022

Kaipaako mielesi vielä vuosienkin jälkeen ala-asteen discoon? Lokillan ja Lastopetin hallitukset ainakin kaipaavat, joten päätimme järjestää mitä eeppisimmän Pikkujouludiscon! Discossa pääset kokemaan aarteenmetsästystä, beerpongia, limboa ja tanssikilpailun. Näiden lisäksi diskossa on myös legendaarinen buffet. Lippu sisältää myös boolia, shottionginnan ja tietysti haalarimerkin.

Diskoillaan siis ala-asteen hittibiisien tahtiin 29.11.2022 kello 18:00 alkaen. Hinta discolle on 10€ ja kattaa koko paketin! 

Katso vielä tapahtuman lisätiedot facebookin puolelta.

Lokakuu 2022

Lastopet ry:n sillis

Sillistä vietetään vuosijuhlien jälkeisenä päivänä 30.10.2022. Kaikki vuosijuhliin ilmoittautuneet ovat tervetulleita sillikselle. <3

Silliksen sijainti on perinteiden mukaisesti salainen ja selviää, kun päästään juhlapaikalle. Sillikselle lähdetään bussikyydillä klo 12:00 Sempulta. Bussit lähtevät takaisin Sempulle klo 17:00. 

Teemana on lasten synttärit ja pukukoodina toimii haalarit sekä teeman mukainen pukeutuminen. Tarjolla pientä purtavaa ja juomaa, mutta otathan oman pullon mukaan mikäli sellaista tarvitset!

Lokakuu 2022

Lastopet ry:n vuosijuhlat

Lastopet ry täyttää 45 vuotta! Toivomme, että tulet juhlimaan tätä hienoa ikää kanssamme vuosijuhlille 29.10.2022 klo 18:00. <3 Juhlat pidetään Juhlahovissa. Lipun hinta kokonaisuudessaan on 90€, sisältäen vuosijuhlan, jatkot ja silliksen. 

Iltajuhlassa pääset nauttimaan hyvästä ruoasta, kuuntelemaan puheita ja musiikkia sekä tietenkin nauttimaan muiden juhlavieraiden seurasta. Iltajuhlan jälkeen on jatkot myöhemmin ilmoitetussa paikassa. Lisätietoa facebook tapahtumassa Lastopet ry 45v. 

Lokakuu 2022

Spurgunotski

Legendaarinen spurgunotski on täällä taas ja vielä sempun ympärijouksun yhteydessä keskiviikkona 5.10.2022 klo 17:00-20:00.

Tarjolla on makkaraa, vaahtokarkkia ja mehua opiskelijaystävälliseen hintaan. Löydät meidät ja makkarat päärakennuksen vierestä.

Tule paikalle spurguilemaan! 

Syyskuu 2022

Amazing VakoVaellus 2022

Oletko valmis kohtaamaan elämäsi vaelluksen, joka haastaa aivonystyröitä ja ryhmähenkeä? Kerää itsellesi 2-4 hengen tiimi ja alkakaa suunnittelemaan huikeita tiimiasuja. 

Vaellus kisataan 27.9.2022 kello 18:00 alkaen! Hinta tapahtumalle on 13€ joukkueelle, johon kuuluu edes yksi lastopetin jäsen. Jos joukkueeseen ei kuulu yhtään lastopetin jäsentä, maksaa se 15€.

Vaellusta järjestää kanssamme yhteistyössä Opekas, Lokilta ry, TK-Kilta, Rauman Ylioppilasteatteri Qme, Semppu Ensemble, Pedagos ry sekä Sempun Pallo.

Lisätietoja facebookin tapahtumassa.

Syyskuu 2022

Peli-ilta

Tule mukaan pelaamaan lautapelejä 13.9.2022 klo 18:00 eteenpäin puutarhalle. Voit ottaa mukaasi lempipelisi tai keksiä oman visan. Ilta on holiton, mutta voit ottaa omia herkkuja mukaan. Kaikki ovat tervetulleita mukaan alasta ja vuosikurssista riippumatta. Nähdään Puutarhalla! <3

Elokuu 2022

Tutustumisilta

Tervetuloa Sempulle fuksi ja suuret onnittelut opiskelupaikasta! Nyt on oiva tilaisuus tulla tutustumaan muihin varhaiskasvatuksen opettaja opiskelijoihin rennolla meiningilla. Samalla pääset tutustumaan TYY:n opiskelijasihteeri Jenni Mastiin ja SOOL:in aluetoimija Julia Lähdemäkeen. Myös pikkunorssin eli suomen ainoan  harjoittelupäiväkodin varajohtaja Eero Rantanen tulee esittäytymään ja kertomaan heidän toiminnastaan. Mahdollisuus myös liittyä jäseneksi tai täydentää merkki kokoelmaasi. 

Nähdään Myllyn edessä 29.8 klo 18:00. See ya!

Huhtikuu 2022

Opekas x Lastopet terassikierros

Tule mukaan kiertämään Rauman upeita kesäterasseja 26.4. Yhteislähtö Puutarhalta klo 12:00 tai voit liittyä mukaan päivän mittaan! Voit somesta seurailla missä päin kuljetaan niin on helppo hypätä mukaan. Lisätietoja Lastopetin tai Opekkaan instagramista! Nähdään terdellä. <3

Huhtikuu 2022

Spurgunotski 

Nyt päästää notskeilee sillä Spurgunotski on täällä taas!

Lastopet pitää nuotion lämpimän Kässäolympialaisten yhteydessä 20.04. klo. 18:00 alkaen. Tarjolla on makkaraa, mehua ja vaahtokarkkia pieniä killinkejä vastaan. Löydät meidät ja tirskuvat makkarat päärakennuksen lähettyviltä! Saat myös ostettuu merkkejä samalla! Tuu spurguilemaan meiän kans!  

Huhtikuu 2022

Rentoilu ilta

Lastopet järjestää Puutarhalla rennon lautapeli-illan. Pelaillaan pelejä, istuskellaan ja hengaillaan! Tervetuloa messiin 5.4 kello 18:00 eteenpäin. 

Maaliskuu 2022

 Mauttomat 2022

Legendaariset mauttomat on täällä taas!! Tällä kertaa mauttomia vietetään basic bitch party teemalla, joten kaiva kaapistasi trumpetti housut, leopardikuviota, pieruverkkarit ja airforcet. Ananastukka hulmuamaan ja kohti Posellia 30.3 kello 18:00 - bileet päättyy 23:00. 

Konseptina toimii open mic eli tule lurauttamaan lavalle runo, biisi, vitsi tai vaikka serenaadi. Mitä mauttomampi, sen parempi!! Eikä siinä vielä kaikki! Mauttomilla julkaistaan vuoden VAKO. Äänestys avataan lähiaikoina. Vuoden vako on sellainen, joka on kaikkien kaveri, iloinen, reilu ja mahti tyyppi. Pysy kuulolla!! Lisätietoja tapahtumasta löydät facebookin tapahtumasta.

Marraskuu 2021

Lokillan ja Lastopetin Pikkujouludisko

Kaipaako mielesi vielä vuosienkin jälkeen ala-asteen diskoon? Lokillan ja Lastopetin hallitukset ainakin kaipaavat, joten päätimme järjestää mitä eeppisimmän Pikkujouludiskon! Diskossa pääset kokemaan aarteenmetsästystä, talent-kilpailun, beerpongia, limboa ja tanssikilpailun. Näiden lisäksi diskossa on myös legendaarinen buffet. Lippu sisältää myös boolia, shottionginnan ja tietysti haalarimerkin.

Diskoillaan siis ala-asteen hittibiisien tahtiin 24.11.2021 kello 18:00-23:00.

Katso vielä tapahtuman lisätiedot facebookin puolelta.

Marraskuu 2021

Qme:n ja Lastopetin Kaverisitsit

Oletko aina halunnut tutustuttaa ystäväsi Raumalaiseen opiskelijakulttuuriin? Qme ja Lastopet haluavat toivottaa kaikki Seminaarin mäen opiskelijat sitseilemään yhden Sempun ulkopuolisen kaverinsa kanssa! Sitsien teemana toimii tänä vuonna musiikkiduot. Eli etsi Matti ja Teppo duosi toinen osapuoli ja tsekkaa tapahtuma facebookin puolelta, jotta saat kaiken tarvitseman tiedon tulevista sitseistä. 

Tapahtuma järjestetään 6.11.2021 kello 18 alkaen. Mukaan mahtuu 50 semppulaista kavereineen. Sitsit maksavat 30€ ja maksu sisältää sinut ja parisi.

Syyskuu 2021

Amazing VakoVaellus 2021

Kerää itsellesi 2-4 henkilön joukkue, miettikää tiimiasu ja valmistautukaa seikkailemaan pitkin Raumaa suorittaen erillaisia tehtäviä. Käy katsomassa facebookin tapahtumasta lisätietoja.

Vaellusta järjestää kanssamme yhteistyössä Opekas, Lokilta ry, TK-Kilta, SOOL Rauman Aluetoimija, Rauman Ylioppilasteatteri Qme, Semppu Ensemble, Pedagos sekä Sempun Pallo. 

Kisa alkaa 29.9.2021 kello 17:45 ja loppuu kun kaikki haasteet on selätetty!

Elokuu 2021

Lastopetin tutustumisilta varhaiskasvatuksen uusille opettajaopiskelijoille

Tervetuloa Lastopetin järjestämään tutustumisiltaan! 

Luvassa rentoa hengailua ja tutustumista uusiin koulukavereihin. Olemme myös järjestäneet pientä viihdykettä teille. Samalla pääset myös hieman kuulemaan varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoiden omasta ainejärjestöstä Lastopet ry:stä, sen toiminnasta ja hallituksesta. Nappaa siis mukaasi halutessasi piknikviltti sekä evästä ja tule mukaan rattoisaan joukkoon! 

Nähdään siis Myllyn edessä 6.9.2021 kello 17:00.

Täällä sinulla on myös mahdollisuus liittyä Lastopetin jäseneksi ja ostaa haalarimerkkejä!

Huhtikuu 2021

Lastopet ry esittää Työelämätapahtuma Zoomissa!

Tervetuloa kuulemaan tyelämästä, urasta varhaiskasvatuksen ammattilaisena ja vinkkejä vastavalmistuneen opettajan uran alkuun!

21.4.2021 Lastopet ja useat eri toimijat kokoontuvat tärkeiden ja mielenkiintoisten työelämään liittyvien kysymysten ja aiheiden äärelle etäyhteyksin kello 16:00-18:30.

Mukana tapahtumassa yhteistyössä Lastopet ry:n kanssa ovat Touhula päiväkodit, OAJ Rauman Minna Salminen, SOOL Rauma aluetoimija Annika Lind, oppilaitospastori Milla Voudinlehto ja varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Kaukonen sekä Pikkunorssi!

Tarkemman ohjelman ja zoom-linkin löydät Facebook tapahtumastamme.

Maaliskuu 2021

Lastopetin talvipäiväviikon tempaus!

Koska ei voida järjestää perinteistä Talvipäiväviikon Spurgunotskia, Lastopet haluaa haastaa teidät lähtemään pienissä porukoissa turvallisesti laavuilemaan tai jakamaan instagramissa vanhoja laavumuistoja kuvin ja videoin! Tägää laavukuviisi tai -videoihisi Lastopetin instagramtili niin repostaamme saapuneita kuvia ja videoita. Seuraathan 8.3.2021 myös instagramin puolella, kun Lastopetin tämän vuoden hallitus jakautuu Raumalla laavuille kisailemaan keskenään leikkimielisesti!

Lokakuu 2020

Not Amazing Race but something better - Amazing VakoVaellus 2020!

Joukkuekilpailu ympäri Semppua ja RAumaa kisataan jälleen keskiviikkona 14.10.2020! 

Lisätietoja Facebook tapahtumasta!

Syyskuu 2020

Lastopetin tutustumisilta varhaiskasvatuksen uusille opiskelijoille

Tervetuloa Lastopetin järjestämään tutustumisiltaan, jossa uudet varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijat pääsevät rennolla meiningillä tutustumaan toisiinsa ja varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoiden omaan ainejärjestöön Lastopetiin. Lastopet on suunnitellut pientä ohjelmaa, joten saavuthan mukanasi iloinen mieli ja halutessasi eväitä ja piknikviltti!

Myllyn edessä nurmialueella maanantaina 7.9. kello 18->

Mahdollisuus liittyä Lastopetin jäseneksi ja ostaa haalarimerkkejä!

Huhtikuu 2020

Sempun vappuetkot Zoomissa

Tervetuloa Sempun yhteiseen vappuriehaan Zoomiin 30.4. kello 16-18! Hengaillaan ja pidetään hauskaa yhdessä Semppulaisten kesken. Luvassa pientä visailua ja ohjelmaa!

Huhtikuu 2020

#mitätehtäis #mielenterveyspäivä Zoom kahvittelu

Tervetuloa viettämään mielenterveyspäivää etäyhteyksin, vaihtamaan kuulumisia ja kahvittelemaan Lastopetin kanssa torstaina 23.4. kello 12-14.

Maaliskuu 2020

Miksi varhaiskasvatus on tärkeää?

Valtakunnallisen varhaiskasvatuspäivän innoittamana Lastopet ry järjestää Puutarhalla tapahtuman "Miksi varhaiskasvatus on tärkeää?". Tule hengailemaan kanssamme Puutarhalle torstaina 12.3. kello 11-14:30. Kello 12 jälkeen mukana vakapöhinöissä myös SOOL Rauma aluetoimija Annika Lind!

Tarjoamme kaikille ilmaiseksi vohveleita ja juotavaa! Tule hengailemaan, juttelemaan varhaiskasvaruksesta ja ostamaan Lastopetin haalarimerkkejä!

Helmikuu 2020

Spurgunotski

Lastopet ry järjestää talvipäivien viikolla spurgunotskin! Tuli sytytetään jälleen legendaarisella sempunmäellä! Kilauta taskuun myös pientä rahaa, sillä tarjolla on makkaraa & vaahtokarkkia yhden euron hintaan!

Nähdään spurguilemassa!     


Syyskuu 2019

Amazing VakoVaellus 2019

Täältä se tulee! Not the Amazing Race but something better! Oletko valmis haastamaan viimeisenkin aivosolusi?! Amazing VakoVaellus on kilpailu, jonka varrella kohtaatte älyä sekä taitoa haastavia tehtäviä! Nopeus on valttia; tehtäviin sekä koko kierrokseen käytetty aika ratkaisee voittajajoukkueen! Yhteistyössä kanssamme vakovaellusta ovat järjestämässä Opekas, Lokilta, TK-Kilta, Rauman Ylioppilasteatteri Qme sekä Pedagos!

Huhtikuu 2019

Mauttomat 2019

Kevään raskas, mutta upea bileputki saa jatkoa, kun legendaariset Mauttomat ovat taas täällä! Illan teemana toimii Open Mic - ota siis itsesi ja mauttomimmat kaverisi mukaan näihin huikeisiin tzembaloihin! Illan kruunaa loistava, aivan loistava SEKSLAATIO! Illan aikana palkitaan mauttomin asu sekä mauttomin esitys.

Helmikuu 2019

Talvipäiväviikon Spurgunotski

Lastopetin Spurgunotski on täällä jälleen! Keskiviikkona 20.2. klo 18 eteenpäin Sempunmäellä päärakennuksen edessä on mahdollisuus paistaa makkaraa ja vaahtokarkkeja aidolla spurgunotskilla! Tipautathan taskun pohjalle mukaasi pikkurahaa, sillä makkaraa ja vaahtokarkkeja on tarjolla 0,50€ hintaan.

Tervetuloa spurguilemaan! 


Koulutuspoliittinen toiminta

Huhtikuu 2022

Varhaiskasvatuksen opetuksen koulutuskohtainen palautetilaisuus

Tervetuloa Lastopetin järjestämään vuosittaiseen palautetilaisuuteen 28.4 klo. 14:00 Jouko Vuorenpää- saliin Norssiin. Tilaisuus perustuu palautelomakkeista koottuihin palautteisiin. Vastaukset käsitellään anonyymisti. Nähdään siellä sankoin joukoin!

Huhtikuu 2022

Vähä ois asiaa - ilta

Lastopet haluaa kuulla jäsenistönsä fiiliksiä opinnoista, opintojaksoista, harjoitteluista ja ylipäätään yliopistoelämästä. Tuu siis mukaan 12.4 kello 18:00 alkaen Puutarhalle juttelemaan niin hyvistä kuin huonoista kouluun liittyvistä asioista. Meille on tärkeää, että opiskelijat saavat äänensä kuuluviin ja siksi haluamme kuullakkin teitä ja viedä teidän esille nostamia asioita eteenpäin!

Paikalla on Lastopetin edunvalvonta Joona Kulmala ja myös juttusille tulee TYY:n opiskelijasihteeri Jenni Taalikka ja SOOL:in Rauman aluetoimija Julia Lähdemäki sekä muu hallitus. Tarjolla on myös pullakahvit!  

Lokakuu 2021

Varhaiskasvatusalan kyselylomake

Lastopet ry yhdessä suomen muiden varhaiskasvatuksen ainejärjestöjen kanssa, teki kyselyn koskien varhaiskasvatuksen epäarvoista asemaa ja koulutuksen sisältöä, joka jaettiin opiskelijoille ympäri suomen. Vastauksia tuli yhteensä 473, joiden käsittely jatkuu hallituskaudella 2022.

Huhtikuu 2019

Varhaiskasvatuksen opetuksen koulutuskohtainen palautetilaisuus

Lastopet ry:n vuosittainen palautetilaisuus järjestetään 12.4.2019 klo 11-12.30 Toivo Laurilehto -salissa. Tilaisuus pohjautuu palautelomakkeista koottuihin palautteisiin, jotta tilaisuus sujuisi käytettävissä olevaan aikaan nähden tehokkaasti. Lomake sulkeutui 24.3.2019.

Toivotamme kaikki mäen varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijat tervetulleiksi mukaan!

Maaliskuu 2019

Lastopet ry:n kenkätalkoot

Kenkätalkoot2019 on Ei leikkirahaa-yhteisön aloittama kampanja, jonka avulla pyritään vaikuttamaan päiväkotien henkilöstön ja lasten välisiin suhdelukuihin ja tilapäisiin ylityksiin sekä nostamaan varhaiskasvatuksen ammattilaisten palkka työn vaativuutta ja määrää vastaavalle tasolle. Virallisesti Kenkätalkoot toteutettiin 14.3.2019 eduskuntatalolla kantaaottavan performanssin muodossa, kun eduskuntatalon portaat aseteltiin täyteen päiväkoti-ikäisten lasten kenkiä.

Lastopet ry haluaa nyt ottaa hallituksena kantaa asiaan. Keräämme lahjoituksena lasten kenkiä, jotka asetamme Rauman kaupungintalon läheisyyteen torstaina 21.3.2019, kengät ovat esillä klo 10-15. Tämän jälkeen kaikki saadut kengät lahjoitetaan eteenpäin hyväntekeväisyyteen! 


Kansainvälinen toiminta

Huhtikuu 2022

Varhaiskasvatuksen integraatioprojekti

Lastopet ry:n kansainvälinen toiminta ajoittuu huhtikuulle tukemalla vuosittain järjestettävää Varhaiskasvatuksen integraatioprojektia. Toisen vuosikurssin varhaiskasvatuksen opiskelijat tekevät opintomatkan Tallinnaan ja pääsevät tutustumaan Viron varhaiskasvatukseen ja lastentarhoihin sekä toteuttamaan projektin: suunnittelemaan ja esittämään oman näytelmän! 

Huhtikuu 2019

Varhaiskasvatuksen integraatioprojekti

Lastopet ry:n kansainvälinen toiminta ajoittuu huhtikuulle tukemalla vuosittain järjestettävää Varhaiskasvatuksen integraatioprojektia. Toisen vuosikurssin varhaiskasvatuksen opiskelijat tekevät opintomatkan Tallinnaan ja pääsevät tutustumaan Viron varhaiskasvatukseen ja lastentarhoihin sekä toteuttamaan projektin: suunnittelemaan ja esittämään oman näytelmän! Vuonna 2019 näytelmä oli nimeltään "Kanan vaihtokaupat". Lastopet ry:n avustus käytettiin suomalaisiin Plasto - ulkoleluihin, joita vietiin tuliaisina lastentarhoihin.  


Muu toiminta

Joulukuu 2022

Myllymäen joulu

Lastopet on osana myllymäen joulua ja avointen ovien päivää Rauman kampuksella. Tapahtumassa vedämme lapsille erilaisia laululeikkejä. Myllymäen joulua vietetään 1.12.2022 klo 9:00-19:00.

Tervetuloa tutustumaan meidän ihanaan kampukseen! <3

Marraskuu 2022

Limited edition -merch

Lastopetiltä on tullut myyntiin upeeta limited edition -merchiä! Uusia kalastajahattuja sekä vyölaukkuja voi ostaa toimistovuoroilta, jotka ilmoitetaan lastopetin instagramissa. Näitä myydään niin kauan kuin tavaraa riittää!

Huhtikuu 2022

Vapun ohjelmaa

Karhun ja leijonan metsästys! Tule mukaan elämäsi metsästysreissulle Sempun ympäristöön, jossa etsitään tietenkin kahta tärkeintä eläintä janoiselle! Pistä kalenteriin ylös 30.4 ja ota Lastopetin instagram seurantaan, sillä jahti järjestetään sen avulla. 

Huhtikuu 2022

Lastentapahtuma

Lastopet järjestää kasvomaalausta ja arvonnan yhteistyössä Tevellan kanssa Rauman kaupungin lastentapahtumassa! Mukana myös muita järjestöjä! Tapahtuma järjestetään raatihuoneen sisäpihalla 13.4.

Huhtikuu 2022

Limited edition merkit

Lastopet suunnitteli jäsenistön avulla viime vuodesta inspiroituneena uudet limited edition merkit. Merkeistä kaksi on merkinsuunnittelu-kilpailun voittajien käsialaa. Merkkejä myydään toimistovuoroilla sekä tapahtumissa. Hommaa itsellesi nämä pian sillä nää viedään käsistä!

Lokakuu 2021

Lautapelejä Narriin

Uusi yhteistyökumppanimme Tevella Oy lähetti muutaman lautapelin Lastopetille. Päätimme lahjoittaa ne opiskelijoidemme olohuoneeseen eli Pub Hovinarriin. Ja eikun vaan pelailemaan! 

Helmikuu 2020

Miksi varhaiskasvatus on tärkeää? 

Valtakunnallisen varhaiskasvatuspäivän innoittamana Lastopet ry järjestää tapahtuman "Miksi varhaiskasvatus on tärkeää?" Tule hengailemaan puutarhalle meidän kanssa ja jakamaan omia ajatuksiasi! Tarjolla kahvia, teetä, vohveleita ja mehua. Myös haalarimerkkejä myynnissä!

Marraskuu 2019

Lapsen Oikeuksien Päivä & Pehmolelulahjoitus

Tervetuloa keskiviikkona 20.11. viettämään Lapsen oikeuksien päivää Puutarhalla! Lastopet ry sekä muut ainejärjestöt tarjoavat opiskelijoille vohveleita ja kaakaota Puutarhalla klo 10 - 13:30.

Lastopet ry kerää pehmoleluja Turun keskussairaalan lastenosastolle Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi! Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin lasten oikeudet sekä herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista.  

Sairaalaan saapuminen saattaa olla lapselle pelottava kokemus, ja silloin lapsi kaipaa turvaa ja lohtua. Pehmolelujen merkitys pienten potilaiden hoidossa on suuri; pehmot tuovat tullessaan iloa, hälventävät pelkoa ja jännitystä, sekä ylläpitävät turvallisuuden tunnetta. Keräys toteutetaan joulun alla ja toimitamme pehmolelut lastenosastolle ennen joulua.


Toukokuu 2019

Vapun ohjelma: Karhun ja leijonan metsästys

Karhu nukkuu, karhu nukkuu. Eipäs nukukkaan!

Kevät on jo pitkällä. On siis aika metsästyksen! Etsi talviunilta herännyt karhu tai metsästä oma leijona mukaasi Vapun viettoon! 

Metsästys tapahtuu Vapun aattona 30.4. klo 15.30-17.30 Sempun ympäristössä. 

Vihjeet jaetaan Lastopetin someen kyseisenä päivänä, joten ole valppaana! 

Vihjeiden kautta metsästys käy helpommaksi. Jos kuljet tarpeeksi ylitse, alitse ja kierrät, saatat saada suuren leijonan!

Huhtikuu 2019

Lastentapahtuma

Yhteistyössä mäen muiden ainejärjestöjen kanssa (Opekas Ry, Lokilta, TK-Kilta) 

Maaliskuu 2019

30. Valtakunnallinen varhaiskasvatuspäivä

Valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää vietetään nyt jo 30. kerran! Sen kunniaksi Lastopet ry tarjoaa opiskelijoille vohveleita ja mehua Puutarhalla klo 11-14!

Helmikuu 2019

Talvipäivien kuvausseinä

Kuvauta itsesi pitsikehyksien ja rekvisiitan kanssa ja ikuista muistosi Rauman Talvipäiviltä 2019!