en

ACTIVITIES

Coming up 2021 


Here you can find Lastopet's upcoming events!


Previously organized:

Future activities (events & courses) will be translated!

Courses

Helmikuu 2020

Musiikkikoulutus

Oletko aina halunnut oppia lisää osallistavasta, toiminnallisesta ja elämyksellisestä sekä käytännönläheisestä musiikkikasvatuksesta? Nyt se on mahdollista!

Lastopet ry järjestää yhdessä Ulla Selänteen kanssa musiikkikoulutusta varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoille 27.02.2020 kello 17:00.

Kurssille mahtuu 20 opiskelijaa. Hintatiedot: Lastopet ry:n jäsenille 13e ja ei-jäsenille 15e. Linkki ilmoittautumiseen julkaistaan viikolla seitsemän.

Marraskuu 2019

Työelämä tutuksi -tapahtuma

Pohdituttaako jokin tulevassa työssä? Tiedätkö miten varhaiskasvatuksen opettajan työaika ja palkka muodostuvat? Entä mitä uusi varhaiskasvatuslaki velvoittaa opettajalta?
Tule kuulemaan asiantuntijoita ja kysymään mieltä askarruttavista asioista Työelämä tututapahtumaan!

Tapahtuma on ilmainen ja tarkoitettu varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskeleville! Kouluttajana tapahtumassa toimii Minna Salminen ja tarjolla on Wanhan Rauman KaffeBarin herkkuja. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL:n kanssa.

Lokakuu 2019

Sivupersoona Oy:n tukiviittomakurssi

Lastopet ry järjestää Seminaarinmäen opiskelijoille tukiviittomakurssin! 

Kurssi järjestetään maanantaina 14.10.2019 klo 8.30-12.30. Suuren kysynnän vuoksi Lastopet järjestää syksylle vielä toisen tukiviittomakurssin 19.11.

Kurssille mahtuu 12 opiskelijaa. Hintatiedot: Lastopetin jäsen 13€/ ei-jäsen 15€. Ilmoittautuminen on sitova.

Kouluttajana toimii Sivupersoona Oy (https://www.sivupersoona.com/). Koulutuksesta on mahdollista saada todistus. Sivupersoonan viittomakommunikaation opettajat ovat kokeneita ja pedagogisesti päteviä opettamisen ammattilaisia. Tervetuloa oppimaan tukiviittomia Sivupersoonan toiminnalliseen koulutukseen!

Toukokuu 2019

Havainnoinnit Touhula Raumassa

Touhula Rauma tarjoaa Lastopetin jäsenille mahdollisuutta tulla havainnoimaan alle 3-vuotiaiden Juoksupupujen ryhmään liikuntahetkeä ja sen jälkeen lasten leikkiä (ma 29.4 klo 9-10). Voit käyttää halutessasi havaintojasi tältä kerralta jonkin opintojakson tehtävää varten.Tervetuloa tutustumaan varhaiskasvatuksen erityisopettajan (VEO) työhön Touhula Raumaan 6.5 klo 8-10. Vierailun aikana on mahdollisuus havainnoida VEO:a työssään lasten kanssa sekä haastatella häntä. Havainnointipäivään mahtuu 8 opiskelijaa.

Huhtikuu 2019

Multaa ja mukuloita -koulutus

Tule mukaan maksutta oppimaan uutta! Tutkimusten mukaan lapset, jotka viettävät varhaislapsuutensa sellaisessa ympäristössä, jossa saavat kaivella multaa, tutustua mukuloihin ja olla lähellä luontoa, omaavat paremman vastustuskyvyn. Multaa ja mukuloita -koulutuksen kautta opit uutta koskien ympäristökasvatusta sekä pihapedagogiikkaa!

Kaikki Sateenkaari Kodon päiväkodit ovat mukana Opetushallituksen rahoittamassa Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämishankkeessa. Sen pääkohtia ovat kiertotalouskäsitteen havainnollistaminen kasvien pienimuotoisen viljelyn avulla sekä muun ruokakasvatuksen edistäminen, jolla pyritään lisäämään ruuan arvostusta, vähentämään ruokahävikkiä ja tekemään lajittelukäytännöt tutummiksi.

Huhtikuu 2019

         Lasten hätä- ja ensiapukurssi

Kurssista on hyötyä tulevaa työelämää varten. Kurssi soveltuu sekä varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoille, että käsityön- ja luokanopettajaopiskelijoille.

Kouluttajana toimii Uskalla auttaa -koulutuspalvelut. Tapahtuman järjestämisessä meitä on sponsoroinut Sateenkaari Koto ry.

Kurssi järjestetään maanantaina 8.4.2019 klo 10.00-14.00 sekä 15.00-19.00, eli voit ilmoittautua toiseen näistä. 

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu torstaina 28.3 Puutarhalla klo 10.30-12.30. Ilmoittautuminen on sitova. 

Paikkoja koulutukseen on yhteensä 32. (= 16hlö/koulutus). Kurssi maksaa Lastopetin jäseniltä 10e / ei-jäseniltä 13e. 


Events

Helmikuu 2020

Spurgunotski

Lastopet ry järjestää talvipäivien viikolla spurgunotskin! Tuli sytytetään jälleen legendaarisella sempunmäellä! Kilauta taskuun myös pientä rahaa, sillä tarjolla on makkaraa & vaahtokarkkia yhden euron hintaan!

Nähdään spurguilemassa!     


Syyskuu 2019

         Amazing VakoVaellus 2019

Täältä se tulee! Not the Amazing Race but something better! Oletko valmis haastamaan viimeisenkin aivosolusi?! Amazing VakoVaellus on kilpailu, jonka varrella kohtaatte älyä sekä taitoa haastavia tehtäviä! Nopeus on valttia; tehtäviin sekä koko kierrokseen käytetty aika ratkaisee voittajajoukkueen! Yhteistyössä kanssamme vakovaellusta ovat järjestämässä Opekas, Lokilta, TK-Kilta, Rauman Ylioppilasteatteri Qme sekä Pedagos!

Huhtikuu 2019

         Mauttomat 2019

Kevään raskas, mutta upea bileputki saa jatkoa, kun legendaariset Mauttomat ovat taas täällä! Illan teemana toimii Open Mic - ota siis itsesi ja mauttomimmat kaverisi mukaan näihin huikeisiin tzembaloihin! Illan kruunaa loistava, aivan loistava SEKSLAATIO! Illan aikana palkitaan mauttomin asu sekä mauttomin esitys.

Helmikuu 2019

            Talvipäiväviikon Spurgunotski

Lastopetin Spurgunotski on täällä jälleen! Keskiviikkona 20.2. klo 18 eteenpäin Sempunmäellä päärakennuksen edessä on mahdollisuus paistaa makkaraa ja vaahtokarkkeja aidolla spurgunotskilla! Tipautathan taskun pohjalle mukaasi pikkurahaa, sillä makkaraa ja vaahtokarkkeja on tarjolla 0,50€ hintaan.

Tervetuloa spurguilemaan! 


Academic affairs

Huhtikuu 2019

Varhaiskasvatuksen opetuksen koulutuskohtainen palautetilaisuus

Lastopet ry:n vuosittainen palautetilaisuus järjestetään 12.4.2019 klo 11-12.30 Toivo Laurilehto -salissa. Tilausuus pohjautuu palautelomakkeista koottuihin palautteisiin, jotta tilaisuus sujuisi käytettävissä olevaan aikaan nähden tehokkaasti. Lomake sulkeutui 24.3.2019.

Toivotamme kaikki mäen varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijat tervetulleiksi mukaan!

Maaliskuu 2019

Lastopet ry:n kenkätalkoot

Kenkätalkoot2019 on Ei leikkirahaa-yhteisön aloittama kampanja, jonka avulla pyritään vaikuttamaan päiväkotien henkilöstön ja lasten välisiin suhdelukuihin ja tilapäisiin ylityksiin sekä nostamaan varhaiskasvatuksen ammattilaisten palkka työn vaativuutta ja määrää vastaavalle tasolle. Virallisesti Kenkätalkoot toteutettiin 14.3.2019 eduskuntatalolla kantaaottavan performanssin muodossa, kun eduskuntatalon portaat aseteltiin täyteen päiväkoti-ikäisten lasten kenkiä.

Lastopet ry haluaa nyt ottaa hallituksena kantaa asiaan. Keräämme lahjoituksena lasten kenkiä, jotka asetamme Rauman kaupungintalon läheisyyteen torstaina 21.3.2019, kengät ovat esillä klo 10-15. Tämän jälkeen kaikki saadut kengät lahjoitetaan eteenpäin hyväntekeväisyyteen! 


 International affairs

Huhtikuu 2019

         Varhaiskasvatuksen integraatioprojekti

Lastopet ry:n kansainvälinen toiminta ajoittuu huhtikuulle tukemalla vuosittain järjestettävää Varhaiskasvatuksen integraatioprojektia. Toisen vuosikurssin varhaiskasvatuksen opiskelijat tekevät opintomatkan Tallinnaan ja pääsevät tutustumaan Viron varhaiskasvatukseen ja lastentarhoihin sekä toteuttamaan projektin: suunnittelemaan ja esittämään oman näytelmän! Vuonna 2019 näytelmä oli nimeltään "Kanan vaihtokaupat". Lastopet ry:n avustus käytettiin suomalaisiin Plasto - ulkoleluihin, joita vietiin tuliaisina lastentarhoihin.  


Other activities

Helmikuu 2020

Miksi varhaiskasvatus on tärkeää? 

Valtakunnallisen varhaiskasvatuspäivän innoittamana Lastopet ry järjestää tapahtuman "Miksi varhaiskasvatus on tärkeää?" Tule hengailemaan puutarhalle meidän kanssa ja jakamaan omia ajatuksiasi! Tarjolla kahvia, teetä, vohveleita ja mehua. Myös haalarimerkkejä myynnissä!

Marraskuu 2019

          Lapsen Oikeuksien Päivä & Pehmolelulahjoitus

Tervetuloa keskiviikkona 20.11. viettämään Lapsen oikeuksien päivää Puutarhalla! Lastopet ry sekä muut ainejärjestöt tarjoavat opiskelijoille vohveleita ja kaakaota Puutarhalla klo 10 - 13:30.

Lastopet ry kerää pehmoleluja Turun keskussairaalan lastenosastolle Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi! Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin lasten oikeudet sekä herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista.  

Sairaalaan saapuminen saattaa olla lapselle pelottava kokemus, ja silloin lapsi kaipaa turvaa ja lohtua. Pehmolelujen merkitys pienten potilaiden hoidossa on suuri; pehmot tuovat tullessaan iloa, hälventävät pelkoa ja jännitystä, sekä ylläpitävät turvallisuuden tunnetta. Keräys toteutetaan joulun alla ja toimitamme pehmolelut lastenosastolle ennen joulua.


Toukokuu 2019

         Vapun ohjelma: Karhun ja leijonan metsästys

         Karhu nukkuu, karhu nukkuu. Eipäs nukukkaan!

Kevät on jo pitkällä. On siis aika metsästyksen! Etsi talviunilta herännyt karhu tai metsästä oma leijona mukaasi Vapun viettoon! 

Metsästys tapahtuu Vapun aattona 30.4. klo 15.30-17.30 Sempun ympäristössä. 

Vihjeet jaetaan Lastopetin someen kyseisenä päivänä, joten ole valppaana! 

Vihjeiden kautta metsästys käy helpommaksi. Jos kuljet tarpeeksi ylitse, alitse ja kierrät, saatat saada suuren leijonan!

Huhtikuu 2019

         Lastentapahtuma
         Yhteistyössä mäen muiden ainejärjestöjen kanssa (Opekas Ry, Lokilta, TK-Kilta) 

Maaliskuu 2019

         30. Valtakunnallinen varhaiskasvatuspäivä

Valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää vietetään nyt jo 30. kerran! Sen kunniaksi Lastopet ry tarjoaa opiskelijoille vohveleita ja mehua Puutarhalla klo 11-14!

Helmikuu 2019

Talvipäivien kuvausseinä

Kuvauta itsesi pitsikehyksien ja rekvisiitan kanssa ja ikuista muistosi Rauman Talvipäiviltä 2019!